Rick Shea & The Losin’  End , The Town Where I Live

Rick Shea (San Bernardino, Californië, 1953) heeft op zijn 64e een enorme staat van dienst. Hij is als sideman te horen op een groot aantal CD’s van vakgenoten, speelde o.m. met Katy Moffatt en was 6 jaren lid van Dave Alvin’s band ‘The guilty men’, waarmee hij o.a. Europa aandeed. Na ‘Sweet Bernardino’ in 2013, destijds door mij beoordeeld in ons cafe) is ‘The Town Where I Live’  zijn tiende solo-CD sinds 1995. Net als op de puike voorganger komt Shea voor de dag met een uitstekende Americana-CD met een aanstekelijke mix van country, rock, folk, bluesy pop (‘Sweet Little Mama’) en gospel (‘ Trouble Like This’). Shea doet de lead vocals, speelt gitaren, pedal steel, mandoline en dobro. Zijn band, ‘The Losin’ End’  bestaat uit Stephen Patt (el. gitaar, akoestische bas, Hammond B3, accordeon, bariton gitaar en harmonievocalen), Dave Hall (elektrische bas, harmonievocalen) en Steve Mugalian (drums, percussie). Incidenteel is er meer hulp op vocals en in een nummer op drums. Negen van de 10 songs zijn van Shea zelf, nummer tien is een heerlijke cover van Jack Clement’s ‘Guess Things Happen That Way’.

Ook deze nieuwe van Rick Shea is een heerlijke CD met wederom een bewijs van het voortreffelijke songwriten van de man. Luister naar de juwelen ‘Goodbye Alberta’, ‘Trouble Like This’, ‘(You’re Gonna Miss Me) When I’m Gone’  en ‘ The Angel Mary And The Rounder Jim’. Voor de echte Americana-liefhebber een must! (Tres Pescadores Records TPCD-11)

“The new Rick Shea album is a beautiful CD proving he is a great songwriter. Listen to the jewels ‘ ‘Goodbye Alberta’, ‘Trouble Like This’, ‘(You’re Gonna Miss Me) When I’m Gone’ and ‘The Angel Mary And The Rounder Jim’. A must for the Americana-lover.”