Meteen naar de inhoud

Sumner Brothers, To Elliot in Remembrance of Wolf

Liedjes van anderen, die bijzonder voor je zijn. Die je in de greep houden, er niet los van komt. Machtige liedjes die je als singer-songwriter ooit nog eens wilt coveren in de geest van Johnny Cash’ American Recordings. Dat staat de Canadese Sumner Brothers voor ogen met het mini-album To Elliot in Remembrance of Wolf. Acht songs worden vertolkt: The Ghost of Tom Joad (Springsteen), Damn Shame (Jolie Holland), Little Green Appels (Bobby Russel), Scared (The Tragically Hip), Old Skin (A.P Dugas), Ride Me Down Easy (Billy Joe Shaver), Carmelita (Warren Zevon) en On The Evening Train (Hank Williams). Het eindresultaat mag er zijn, al moet ik wel even wennen aan de spaarzame, bijna geheel akoestische vormgeving. Er mogen dan geen rauwe, opwindende rocknummers te horen zijn – zoals we die kennen van voorgaande albums – de muzikale intensiteit neemt per luisterronde toe. Dat komt vooral door de warme stemmen van de broers (tenor en bariton). De prachtig lome zang van beiden en de rustige, uiterst subtiel geplaatste instrumentale accenten van orgel, piano, synthesizer, elektrische of akoestische gitaren en een enkele tweede damesstem brengen je in een relaxte, beschouwende gemoedstoestand. De van origine stuk voor stuk uitstekende liedjes (Scared vind ik het mooist) zijn met veel gevoel getransformeerd tot veranda liedjes in optima forma. (Independent)

Scroll To Top