Meteen naar de inhoud

Dead Bronco, Driven By Frustration

Op 12 oktober 2012 verschijnt debuut In Hell van de Spaanse rockers Dead Bronco. Luttele maanden nadat de groep is opgericht is er een eerste album. De Spanjaarden schrijven daarna gemakkelijk nieuw materiaal en doen dat snel en goed. De groep zou na opnames het liefst de exemplaren zelf naar de winkels brengen. In diezelfde zaken zouden ze dan een kort optreden kunnen doen. Dead Bronco leert de klappen van de muzikale zweep namelijk door op elke straathoek in Spanje op te treden. De groep zit niet te wachten bij de telefoon, er wordt gewoon elke dag gespeeld. Een straathoek betekent de instrumenten uitpakken en een nummer inzetten.

Bij het vierde album Bedridden & Hellbound zijn er nieuwe leden gerekruteerd. Frontman Matt Horan schrijft de meeste nummers. Het is een goede plaat, maar ook een voortzetting van eerder gemaakte, donkere en vuige blues. Nummers die een groep speelt in donkere kotten, door de lichten gericht op het podium is het publiek niet te zien en in de kleedkamer wacht de koelkast. Er is nog steeds urgentie te horen bij Dead Bronco, maar het is onduidelijk of de drijfveren muzikaal of financieel zijn.

Voor Driven By Frustration is de formatie weer vernieuwd. Opnieuw heeft Matt Horan volgende kompanen bij de band gevraagd. Twaalf nummers op deze release en binnen de dertig minuten is het gedaan met de muziek. Negentwintig minuten en negenenveertig seconden duurt het avontuur ditmaal. En het is vooral een herhaling van zetten en een tekort aan opwindende, nieuwe muziek. Het moet gezegd.

De titels van de nummers verraden wat agressie. In ‘Scumbag’ zingt Horan: “I want to see you naked. I want to watch you naked.” Het klinkt wat provocerend maar is uiteindelijk nogal braafjes. Vierde nummer ‘I Hate You’ laat niets aan onduidelijkheid over wat betreft agressie en haatgevoelens. De titel van de song ‘Driven By Frustration’ is net zo helder. Gedreven door frustratie en dat op muziek zetten. ‘Funeral Inhibited’ is de afsluiter. De tekst citeren zou te veel eer zijn. Dead Bronco komt met Driven By Frustration en dat is geen goede langspeler. Het is met voorsprong de minste release van de Spaanse groep, die gewoon lekker garagemuziek zou moeten maken voor een langspeler van drie kwartier. (Roots Union Records)

Scroll To Top