Ian Siegal, All The Rage

Dan valt de nieuwe cd van Ian Siegal op de mat. De opvolger van ‘Wayward Sons’ uit 2016, die hij met Jimbo Mathus opnam, die nu ook van de partij is als producer en op een aantal nummesr als multi-instrumentalist te horen is. Naast zanger/gitarist Ian Siegal zijn op deze schijf te horen Dusty Ciggaar op gitaar, Danny van ’t Hoff op bas en Rafael Schwidessen op drums. Dit drietal zorgt ook samen met Merel Moelker voor de achtergrond vocalen.

Het album bevat tien nieuwe eigen songs, geschreven door Siegal, waarvan een aantal in samenwerking met Isa Azier, Mischa den Haring, Jimbo Mathus en Hook Herrera. Blues, Americana en zelf wat Oost-Europese invloeden ( Jacob’s Ladder”) zijn er te horen in de songs. Misschien heeft Siegal zichzelf niet weten te overtreffen, maar evenaring van zijn alom bekende hoge niveau is al een prestatie op zich.

Het enige nummer dat met niet echt gelijk pakt is “One-Eyed King”. De zang komt niet echt soepel bij me over, maar de fantastische gitaarsolo maakt dat toch weer helemaal goed. Muddy is te herkennen in de slow blues “The Sh*t Hit”, Steve Earle in “Ain’t You Great?” en Howlin’ Wolf  in “If I Live”. De grote voorbeelden worden dus niet vergeten, maar verder is het typische Siegal wat de klok slaat. De bluesy ballad “Sweet Souvenir” wordt opgesierd met een prachtige op het het eerste gehoor simpele gitaarsolo, waarvan gewoon elke noot raak is. Tja, wat moet ik verder van zetten. Weer een pareltje dat voorlopig met grote regelmaat door de huiskamer zal schallen.

Siegal heeft weer een top album afgeleverd en nu tijd om uit te zoeken hoe de nummers live klinken.

Deze week LIVE in Nederland te zien op de volgende podia:

  • DORDRECHT, NL · 3 May 2018
  • OSPEL, NL · 4 May 2018
  • NIJMEGEN, NL · 6 May 2018
  • WORTHING, GB · 19 May 2018
  • MENEN, BE · 24 May 2018
  • RUISBROEK-PUURS, BE · 26 May 2018