Sam Morrow, Concrete And Mud

Sam Morrow debuteert in 2014 met het album Ephemeral, een langspeler vol countrymuziek. De inwoner van Los Angeles mengt muziek uit Texas met zuidelijke rock en voegt een portie old-school funk toe. Daarbij heeft hij een stemgeluid dat altijd herkenbaar is. In 2015 brengt Morrow There Is A Map uit. Voor de derde langspeler Concrete And Mud neemt hij wat meer tijd. In de afgelopen drie jaren tijd heeft hij tien nummers geschreven.

Met producer Eric Come heeft Morrow het album opgenomen. Jaime Wyatt, vriend en stadgenoot, doet op drie tracks mee. Morrow is eerlijk en open over de onderwerpen in de liedjes. De eerste singel Quick Fix is wat dat betreft overduidelijk.

“This song is a nod to my addictive behaviors and my lack of patience,” vertelt Morrow, “it’s a good change from anything else I’ve ever done because it embraces my addictive behaviors and looks at them in a bit of a naïve, playful light.”

Concrete And Mud is een klassieke countryplaat. Skinny Elvis, opnieuw met Jaime Wyatt is een snel nummer. Natuurlijk wordt Graceland genoemd en gaan de laarzen van de vloer. Coming Home is een nummer met een snik. Morrow zingt over de reis naar huis en de verwachtingen die hij heeft. Eamon Ryland speelt een emotionele solo op de slide gitaar.
In Cigarettes wordt een riff gebruikt die van Tony Joe White gestolen zou kunnen zijn. Heartbreak Man heeft zo’n heerlijk bijna stotterende opening. Op de dansvloer worden de schouders los gegooid, het meisje draait drie keer in de handen van haar partner en gooit de haardos uit de nek. En laat dan de muziek maar komen! Het duo is klaar voor een sensuele dans.

Morrow mag graag koketteren met namen uit het verleden. Lynyrd Skynyrd en Little Feat zijn groepen, die veel hebben betekend voor de zuidelijke rock. In die voetsporen treedt Morrow. Concrete And Mud is voorlopig zijn beste langspeler. (Proper Records)