Matthews Southern Comfort, Like a Radio

Legendarische namen, zowel de band Matthews Southern Comfort als diens naamgever Iain Matthews. Halverwege de zestiger jaren stond hij aan de wieg van Fairport Convention, bracht als Matthews Southern Comfort in 1969 zijn eerste soloplaat uit, richtte later Plainsong op en werkte jarenlang onder zijn eigen naam. Sinds 2000 woont Iain Matthews in Nederland, waar hij veel samenwerkt met pianist Egbert Derix. Vorig jaar besloot hij een aantal Nederlandse muzikanten om zich heen te verzamelen en werkt sindsdien weer onder de naam Matthews Southern Comfort. En deze muzikanten zijn niet de allerminste: gitarist / songwriter / producer Bart Jan Baartmans, toetsenman Bart de Win en singer-songwriter Eric DeVries.

Een en ander heeft nu geresulteerd in het album “Like A Radio” met vijftien nummers, deels eigen werk en deels covers. Eigen werk van Matthews alleen, in samenwerking met DeVries en de Win, terwijl ook Baartmans eigen composities aandraagt. Het is een mooi album geworden met prettig in het gehoor liggende en over het algemeen rustige nummers. Het geheel is goed en helder geproduceerd. Erg mooi zijn “Bits And Pieces”, “The age Of Isolation” en de prachtige bewerking van het licht rockende “To Love”, dat we nog kennen van Carole King. Een prachtige plaat. (MIG Music)

Tour agenda NL:

  • 25-05-18 De Wegwijzer Nieuw & St Joostland
  • 26-05-18 Bam Festival Hengelo
  • 29-11-18 Heerenlogement Beusichem
  • 08-12-18 Paradox Tilburg
  • 14-12-18 Luxor Live Arnhem
  • 08-01-19 Verkadefabriek Den Bosch
  • 13-01-19 Groeten uit Oisterwijk Oisterwijk
  • 10-02-19 De Amer Amen
  • 23-02-19 Parkstadtheater Heerlen
  • 20-05-19 Mr Frits Eindhoven