Meteen naar de inhoud

Donovan Woods, Both Ways

De muziek die Donovan Woods maakt kennen we al een jaar of tien. Verrassen doet deze uit Canada afkomstige singer-songwriter en multi-instrumentalist mij niet meer. Op zijn nieuwe plaat Both Ways borduurt hij vrolijk voort op wat hem zo’n klasbak maakt. Hoezo kan je geen diepzinnige luisterliedjes maken die radiovriendelijk klinken? Woods nam dit als uitgangspunt van zijn nieuwe plaat. Vroeg mij meteen af “ja maar lieve jongen je hebt nooit iets anders gedaan?” Toch brak hij pas een jaar of drie geleden door met het liedjes Portland, Maine en Leaving Nashville. Tim McGraw en Lady Antebellum vonden het nodig om de liedjes te coveren, dat zegt denk ik al genoeg.

Veel woorden wil ik er niet aan vuil maken, meten is weten en weten is weten op welke schap het staat. Burn That Bridge, de eerste single maar luister en huiver ook eens naar I Live A Little Lie en Easy Street. Pure tekstuele passie met onevenaarbare muzikale touch. Woods weet waar Abraham de mosterd uitsmeert en kan er zeker van zijn dat die truck gaat volladen. Truck Full of Money is weer zo’n hoogtepunt. Nee deze jongen laat zich niet vangen met I Don’t Belong To You ontwricht hij zichzelf uit de tentakels van R&B en de Banjo de piketpalen slaat voor een prachtig en opzwepend geheel.

Both Ways is een top plaat voor muziekliefhebbers die anders willen proeven, ruiken en horen. Woods geeft zijn luisteraars toegang tot zijn natuurlijke werkelijkheid. Both Ways veroorzaakt trillingen die prettig prikkelen. Donovan (Proper Records)

Scroll To Top