Meteen naar de inhoud

Jenny van West, Happiness To Burn

Maine is een van de kleinere staten van de USA, het heeft minder dan 2 miljoen inwoners, is 86.542 vierkante kilometer en het is gelokaliseerd aan de kust in het noordoosten van America. De grootste stad is Portland met ongeveer 70.000 inwoners.

Uit Portland komt Jenny van West, een singer-songwriter die mij met haar tweede CD Happiness To Burn enorm heeft verrast. Eerder verscheen van haar ‘Something Real’ (2015) en de EP ‘Honey and Hive’ (2016), beide zijn mij helaas ontgaan. Dat zulks jammer is mijn mening, na het beluisteren van haar nieuwe CD met 10 originals. Superlatieven schieten te kort. Onder de productie van haar, ook in ons land bekende, collega Shane Alexander en met hulp van Jesse Siebenberg (Lucas Nelson) op lap steel, pedal steel en dobro, Carl Byron (Jackson Browne) op piano, orgel en accordeon, Ted Russell Kamp (Shooter Jennings) op bas, Austin Beede op drums en Justine Bennett op vocals is een hemels mooie CD ontstaan. Ze spelen allemaal spelen de sterren van de hemel, maar bovenal vinden we Jenny zelf met haar soepele en zuivere stem in de alt-regionen en haar schitterende songs.

We horen haar als jazzdiva (‘Happiness to Burn’, waarin ze Madeleine Peyroux naar de kroon steekt en de ballad ‘Can’t Have You Now’), als countryheldin (het vlotte ‘Twenty Seven Dollars’, ‘Where I stand’, ‘Empty Bowl’ en de ballades ‘Never Alone’, ‘Thresholds’ en de adembenemend mooie afsluiter ‘Embers’), als (country) rocker (‘45’), ze doneert ook nog wat gospel (‘Never Alone’) en soul pop (‘Live in a New Way’).

Deze machtig mooie CD hoort volgens mij thuis in de top 10 van 2018 van menig Americana liefhebber met een voorkeur voor country folk getinte muziek. Bij mij komt de CD hoog te staan. Hoe hoog? Daarvoor zijn er nog 9 maanden te gaan, maar de gegadigden zullen met een waanzinnig goed product moeten komen om deze superbe CD te verslaan. (Independent)

Scroll To Top