Meteen naar de inhoud

Nick Moss Band ft. Dennis Gruenling, The High Cost Of Low Living

Als iemand het geluid van de Chicago blues in ere houdt dan is dat Nick Moss wel. Moss, geboren in Chicago in 1969, is in zijn ruim dertig jaar lange loopbaan begeleider geweest van o.m. Buddy Scott, Jimmy Dawkins en Jimmy Rogers, hij maakte deel uit van de Legendary Blues Band, heeft de hele wereld rondgetoerd en heeft twaalf eigen albums uitgebracht. De uit New Jersey afkomstige Dennis Gruenling heeft ook een loopbaan om “U” tegen te zeggen. Hij werkte met Kim Wilson, Rick Estrin en Steve Guyger, is op cd’s van onder meer Gina Sicilia, Dave Gross en Peter Karp te horen, en hij heeft onder eigen naam zeven albums uitgebracht.

De heren Moss en Gruenling hebben de handen ineen geslagen en het resultaat “The High Cost Of Low Living” mag er zijn. We treffen dertien nummers aan, waarvan acht van Moss en twee van Gruenling. De overige zijn covers. De heren worden begeleid door de overige leden van de Nick Moss Band, t.w. Taylor Streiff (piano), Nick Fane (bas) en Patrick Seals (drums). Als gasten horen we nog Jim Pugh (orgel, piano), Kid Andersen (gitaar), Eric Spaulding (tenorsax) en Jack Sanford (baritonsax). Meteen vanaf de eerste tonen van de opener “Crazy Mixed Up Baby” worden we meegevoerd naar Chicago. Zowel Moss als Gruenling zijn met deze bluesstijl opgegroeid en groot geworden. Bijna van begin tot einde wordt de luisteraar met deze Hi Energy stijl om de oren geslagen. Het enige rustpunt is de slowblues “He Walked With Giants (Ode To Barrelhouse)”. Laatstgenoemde en de uptempo “The High Cost Of Low Living” zijn mijn favorieten.

Nick Moss en Dennis Gruenling zitten muzikaal op dezelfde golflengte en vullen elkaar goed aan. Dit zorgt mede voor een prima album. (Alligator Records)

Scroll To Top