Meteen naar de inhoud

Ady Suleiman, Memories

Het heeft even geduurd voor het debuut van Ady Suleiman in de winkels lag. Terug in 2013 was er al sprake van een eerste release van de jonge Engelse zanger. De mix van rap, r&b en jazz bleef echter jaren op de plank liggen. Daarbij wilde Suleiman de juiste maatschappij om zijn materiaal bij uit te brengen. Hij had het lef om in 2016 opnieuw te beginnen. Memories is niet alleen een plaat met herinneringen, maar is ook een release met verhalen over mislukkingen en gelukte keuzes.

“I spent fucking ages on the album,” vertelt Suleiman in het begeleidende schrijven bij de plaat, “some people don’t care about it, but for me the album’s feeling – it being cohesive – is so important. And also because I was worried the album wouldn’t be that, because it was made over so many years. So, yeah, it’s been fucking years, I feel like I came on the scene in 2012, signed in 2013, so the latest you’d expect an album from me would be 2015. That was three years ago. It’s been a really frustrating time for me. So I’m so happy to finally be releasing a record.”

Gek genoeg klinkt Memories fris en sterk. Het is een album dat Mike Skinner van The Streets in geen jaren heeft gemaakt. Suleiman schrijft muziek die R&B, rap, soul en de muziek van de straat met elkaar verbindt. Daarbij is de stem Suleiman soepel en tot veel in staat. In twaalf nummers zingt, rapt en dicht de – nog! – jonge Engelsman zijn lyrics. Nummers die jaren oud zijn klinken op dit debuut fris en nieuw en dat mag een bijzondere prestatie worden genoemd.
De teksten van Suleiman zijn eenvoudig, gemakkelijk te volgen en verliezen nergens aan zeggingskracht.

Twaalf nummers op dit sterke debuut. Memories heeft lang in de startblokken gehangen en maakt nieuwsgierig naar volgend materiaal. Suleiman schreef de eerste nummers voor dit debuut in 2012. De vraag is of hij is blijven schaven aan bestaande nummers of dat hij veel nieuwe nummers heeft geschreven. Benieuwd wanneer de opvolger van Memoruies in de winkels ligt. (Pemba)

Scroll To Top