Lilly Hiatt, Trinity Lane

Lilly Hiatt, een bekende achternaam. Lilly is inderdaad de dochter van John Hiatt. Kinderen van beroemde ouders hebben het niet makkelijk, zeker als ze voor hetzelfde beroep kiezen. Ook Lilly zal de rest van haar leven met haar beroemde vader worden vergeleken. Toch is gebleken dat zij haar eigen koers kan varen. Eerder verschenen van haar al de album “Let Down” (2012) en “Royal Blue” (2015).

Haar derde plaat “TrinityLane” kwam uit na een moeilijke periode in haar leven. Een echtscheiding en een drankprobleem (ook hier valt de appel niet ver van de boom) heeft zij de afgelopen jaren achter de rug. Zij wordt begeleid door John Condit (leadgitaar), Robert Hudson (bas), Allen Jones (drums) en de productie is in handen van Michael Trent. Muzikaal gezien grijpt zij terug op de zogenaamde alt-country met duidelijke invloeden van de Amerikaanse variant van de new wave van het einde van de zeventiger jaren. In de loop van de jaren heeft zij zich ontwikkeld als een tekstschrijver van jewelste die de ellende van de voorgaande jaren op een meesterlijke maniet van zich af kan schrijven. Net als haar vader (sorry voor de vergelijking) is zij in staat om kleine verhaaltjes te schijven en deze in een muzikaal jasje te steken. Grote indruk maken op mij de volgende nummers: “Trinity Lane”, waarin zij over haar drankmisbruik vertelt, “Different, I Guess” over een verbroken relatie, en het bluesachtige “See Ya Later”.

De vergelijking met haar vader zal ze nooit kwijt raken, maar met “Trinity Lane” heeft Lilly Hiatt duidelijk gemaakt dat ze het waard een eigen plaats in de muziek in te namen. (New West Records)

Let op binnenkort on tour de Benelux

April 28, Groningen (NL) Rhythm & Blues Night
April 29, Brussel (B) Ancient Belgique
April 30, Amsterdam (NL) Paradiso
May  01, Nijmegen (NL) Merleyn