Meteen naar de inhoud

Curtis Salgado and Alan Hager, Rough Cut

Curtis Salgado is een doorgewinterde Amerikaanse muzikant die in de blues en soul scene behoorlijk naam heeft gemaakt. Hij maakt nog altijd smaakmakende albums, zoals Soul Shot en The Beautiful Lowdown voor Alligator Records. Curtis nieuwe album is vooral een pure blues plaat, die hij met zijn huidige band gitarist Alan Hager maakte. Alan zijn roots liggen in Portland , Oregon.

De 13 tracks van het nieuwe album Rough Cut werden in een keer opgenomen. Dat komt de puurheid van deze bluesmuziek ten goede. De openingstrack I Will Not Surrender die het duo componeerde refereert aan de veerkracht die Curtis de laatste jaren heeft getoond. Hij heeft al lever- en longkanker, een by pass operatie en een verslaving overwonnen. Curtis’ stem klinkt nog altijd heel soulvol. Het klinkt fraai met het rustige inventieve gitaarspel van Hager. In So Near To Nowhere komt het harmonieuze harpspel van Salgado in beeld. De hondenliefhebbers zullen goedkeurend luisteren naar I Want My Dog To Live Longer. De covers van Muddy Waters I Can’t Be Satisfied, Elmore James You Got To Move en Son House Depot Blues worden op een eigen inventieve manier geïnterpreteerd. One Night Only is een aangename piano-blues met een bijdrage van toetsenist Jim Pugh. Zangeres LaRhonda Steele levert een fraaie gastbijdrage in het gospelachtige Morning Train. Dat Alan Hager een geweldige gitarist is bewijst hij nog eens in het zelf gecomponeerde instrumentale nummer The Gift Of Robert Charles. Het album wordt besloten met een bewerking van Big Bill Broonzy’s I Want You By My Side.

Rough Cut is een lekker plaatje voor blues puristen.

Scroll To Top