Meteen naar de inhoud

Birds of Chicago, American Flowers

Allison Russell en levenspartner JT Nero (aka Jeremy Lindsay) zijn sinds 2013 de ‘Birds of Chicago’ hetgeen ons tot dusver drie prachtige CD’s opleverde, ‘Birds of Chicago’, ‘Live From Space’ en ‘Real Midnight’. Het succes wordt steeds algemener, zodanig dat Signature Sounds een contract aanbood. De EP (30 minuten/6 songs) ‘American Flowers’ is het eerste resultaat van deze nieuwe samenwerking. En wat een schoonheid van een werkstuk is het geworden. De zang van JT wordt steeds beter, de samenzang met Allison is hemels mooi. Naast Allison en Jeremy horen we op de CD als vaste krachten Chris Merrill (bas) en Nick Chambers (drums/percussie/harmony vocals) en verspreid over de songs producer (met JT) Steve Dawson (dobro/national steel/pedal steel/akoestische gitaar/Weissenborn), Michelle McGrath (harmony vocals), Maya De Vitry (van The Stray Birds/fiddle) en Kenneth Pattengale (van The Milk Carton Kids/lead akoestische gitaar en harmony vocals). Van de zes songs schreef JT er vijf, waarvan ‘Alright Alright ’ en vooral ‘American Flowers’ (‘I have seen American flowers all across this land, from the banks of the Shenandoah, along the Rio Grande. Do not fear the winter blowing in the hearts of men, I have seen American flowers they will bloom again’) toekomstige standards kunnen worden. Een aparte vermelding heb ik over voor de in het Frans gezongen klassieker ‘Stardust’ (Hoagy Carmichael, 1929, hier onder de titel ‘Etoile D’Amour’).

‘American Flowers’ is een schoonheid van een album. De songs zijn subtiel en zijn in één sessie opgenomen, waarbij meestal de tweede take werd gekozen. Zo hebben we al vroeg weer een top-10 CD te pakken.

Eind april vliegen onze favoriete Birds richting ons land:

  • Za 21 april Paradiso – Amsterdam
  • Ma 23 april TivoliVredenburg – Utrecht
  • Wo 25 april Club-stage Bird – Rotterdam
  • Do 26 April De Lievekamp – Oss
  • Za 28 april Muziekpodium Razzmatazz – Oost-Souburg
  • Ma 30 april Mr. Frits – Eindhoven
  • Di 1 mei Blue Room Sessions – ’s-Hertogenbosch.

Scroll To Top