SYML, In My Body

Brian Fennell heeft in zijn kelder een studio. In het dorp Issaquah, WA iets buiten Seatlle schrijft hij nummers onder de naam SYML. Het is een woord dat voorkomt in Wales en zoveel als simpel betekent. Fennell is niet bewust bezig met de invloeden uit Wales op zijn muziek, maar vindt in alle windstreken stukjes geluid om zijn songs mee te vullen.

De release In My Body telt zes nummers. Dat is misschien wat weinig voor een volledige langspeler. Na meerdere keren luisteren naar In My Body blijkt het ook genoeg te zijn. De zes tracks vormen een minialbum waarop heel veel muziek te horen is.

Zoals gezegd, invloeden zijn hoorbaar en passen in de tracks. De nummers zijn veelal op piano geschreven, de basis van de melodieën zijn de witte en zwarte toetsen. Daarboven op zijn er strijkers en is er vooral de stem van Fennell. Hij zingt glasheldere teksten over het verdrinken in de liefde, het uiteen spatten van een relatie, de eenzaamheid en het weer op pad gaan naar een volgende relatie of situatie. In ‘Wildfire’: “Don’t give up. Drop your things and sing for love.” De stem van Fennell klinkt als James Blake, maar is veel meer dan slechts een kopie van een wat bekendere zanger.

Brian Fennell is zanger en toetsenist. In de eenzaamheid van zijn studio heeft hij een geweldige korte langspeler gemaakt. Muziek die orkestraal en eenvoudig klinkt, teksten die herkenbaar zijn, verstikken en de luisteraar verder helpen. In My Body is een kort kleinood dat maanden en maanden meegaat. (Netwerk Music Group)