The Glorious Sons, Young Beauties and Fools

Young Beauties and Fools dateert van oktober 2017. Het is de tweede langspeler van The Glorious Sons, een vijftal uit Canada. Debuut The Union verschijnt op 14 september 2014. Het vijftal scoort in 2013 met debuut singel ‘Mama’ een eerste hit in het thuisland. Zeven singels later zijn er evenveel hits in Canada. ‘Everything Is Allrigt’ is de eerste 7” die van Young Beauties and Fools is getrokken en bereikt – ook! – de hitlijsten in Amerika. Langzaam worden The Glorious Sons groter.

The Glorious Sons zijn een rockgroep uit Kingston, Ontario. Dit is de stad waar de vijf leden van The Tragically Hip de eerste repetities met elkaar speelden en optraden op schoolfeestjes voor een handvol leerlingen. Kingston, Ontario is vruchtbare grond voor succes.

‘Kill The Lights’ is een singel uit begin 2017. Het nummer kreeg veel radiotijd in Canada en Amerika. Het nummer staat niet op het tweede album Young Beauties and Fools van de groep. ‘Everything Is Allright’ is wel een track van het album en een hit. Het nummer is talloze malen gestreamd.

The Glorious Sons spelen rockmuziek. Jay Emmons, Chris Koster, Adam Paquette, Chris Huot en Brett Emmons gaan daarbij een commercieel geluid niet uit de weg. De groep zou net zo gemakkelijk The Replacements als Nickelback als invloed kunnen noemen.

Opener ‘My Poor Heart’ is uptempo rock ‘n’ roll. Het laatste refrein is pakkend en zal in de concertzalen worden meegeschreeuwd. Volgend nummer ‘Josie’ is – ook! – gemaakt om te spelen in een stadion

“Het zijn verhalen van een vierentwintigjarige muzikant,” vertelt tekstschrijver Brett Emmons, “het zijn eenvoudige nummers waarbij ik zing over de zaken die me raken. Dus schrijf ik over drinken, over een band onderweg en een jongen die nog niet helemaal begrijpt wat zijn teksten voor gevolgen hebben.” Emmons verliet school in 2013 om zich aan te sluiten bij zijn broer Jay Emmons en de overige The Glory Boys. Met zijn teksten exploreert hij het leven van teenagers en twintigers. Soms doet hij dat bijna schouderophalend, alsof het hem geen moeite kost. In de wat snellere nummers zoekt de groep de grote clubs en misschien wel de stadions. The Glorious Sons zijn tot veel meer in staat zijn blijkt uit een melancholische ballade als ‘Thank You For Saying Goodbye’. De stem van Emmons breekt bijna bij het bedankje.

Young Beauties and Fools is misschien voor de fijnproever iets te commercieel, maar nummers als ‘Josie’ en ‘My Blood’ schreeuwen lekker weg. Hoogtepunt is – inderdaad! – het afsluitende ‘Thank You For Saying Goodbye’. (Earache / ADA / Warner)