Emily Herring, Gliding

Emily Herring is geboren en getogen Texaanse. Volgens haar website heeft ze een Marty Robbins yodel en een stevige outlaw sound, met invloeden van Western Swing, traditionele country, Tejano (Tex-Mex) en ‘southern blues’. En dat is helemaal correct, maar op haar vierde CD brengt zij vooral muziek uit Austin, Texas. Met een begeleiding die onder meer topmensen uit die stad omvat. Producer en bespeler van pedal steel, dobro en marxophone (lijkt op een autoharp of een cither) Steve Fishell (Nashville overigens) kennen we al van zijn werk met Emmylou Harris en Rodney Crowell, Redd Volkaert op gitaren, Glen Fukunaga op bas, Dave Sanger op drums zijn bekende mensen in Austin. Voeg daarbij Mary Cutrufello, background en lead vocals op 1 nummer, het door haar geschreven ‘All the Millers in Milwaukee’, en je weet dat je op zeker zult genieten. En dat doe je ook met deze heerlijke CD met heerlijke country (met name het schitterende walsje ‘The Last of The Houston Honky Tonk Heroes’ is prachtig: ‘The last of the Houston Honky Tonk heroes whispered goodbye tot he footlights back in 1993. She left the reverb ringin’ , but no one was singin’, she took a Greyhound in a Stetson to Laramie’  – ik heb geen idee over wie dit gaat, dat wordt niet gemeld. Van de tien songs schreef Emily er 7, het nummer van Cutrufello is al genoemd, verder zijn er puike covers van het bekende ‘Midnight’ (Boudleaux Bryant en Chet Atkins) en van de Commander Cody klassieker ‘Semi Truck’ (Billy Farlow en Bill Kirchen).

Geen gezever, heerlijke muziek, recht voor zijn raap. Country, Honky Tonk, Rock van de bovenste plank. Aanrader! (independent, Eight 30 Records)