3hattrio, Lord Of The Desert

Eindelijk is er de ideale titel voor een release van 3hattrio. Het Amerikaanse trio maakt muziek met de voeten verankerd in woestijnzand.  Er is woestijnmuziek te beluisteren op Lord Of The Desert, de vierde langspeler van de drie muzikanten uit het zuiden van Utah, USA.

Hal Cannon, zanger en gitarist is verantwoordelijk voor het merendeel van de nummers. Bassist Greg Istock speelt de staande bas en gebruikt zijn voeten voor de percussie. Hij produceerde het album. Violist Eli Wrankle heeft sinds Solitaire (2016) ervaring opgedaan op concertpodia en in studio’s. Hij heeft geleerd met minder muziek meer te zeggen. Elke streek op zijn viool is raak.

Debuut Year One verschijnt in 2014, een jaar later is er Dark Desert Night en Solitaire ziet het licht in 2016. Door de populariteit van de groep is er wat meer getoerd en is er voor Lord Of The Desert iets later en meer studiotijd geboekt. Bij beluistering van deze vierde langspeler van de groep is een diepe buiging op zijn plaats. Lord Of The Desert laat de imponerende groei van het 3hattrio horen.

Opener ‘Dust Devil’;  zet de toon voor Americana uit de woestijn. Vanuit de droge vlakte klinkt een verlaten banjo. “Settle down your soul,” is een krachtige versregel maar een onmogelijke opgave voor de mens in het droge zand. ‘Pilgrim’ heeft een swingend loopje en zal het publiek voor de podia in beweging zetten. ‘Wastelands Of Yesterday’ is een desolaat nummer over eenzaamheid en in ‘I Am’ experimenteert het trio met invloeden uit de jazz, Zo kleuren de drie muzikanten elk nummer, klinkt alles onmiskenbaar als 3 hattrio en heeft elke song een eigen kleur en handtekening.

Titelnummer ‘Lord Of The Desert;  is het laatste van dertien nummers. Het is een samenvatting van het voorgaande, 3 hattrio zet nog een keer alle delen van deze vierde langspeler op een rij. Dat levert uiteindelijk dertien nummers en ruim vijftig muziek op. Er wordt de tijd genomen om de verhalen te vertellen. Lord Of The Desert is een indrukwekkend werkstuk van 3hattrio. (Okehdokee Records)