Billy & Bloomfish, Happy Incomplete

Naarmate carrières  langer duren verschijnen er meer namen op de lijst van optredens en support acts. Het Belgische duo Pascale Michiels en Kathleen Vandenhoudt speelde ooit met de Blue(s) Angels en About Queens Of The Blues. Ze traden op als voorprogramma bij Bill Wyman’s Rhythm Kings. En dat is toch geen kleine naam om in de c.v. te vermelden.

Jarenlang hebben Michiels en Vandenhoudt podia, kleedkamers en vervoer gedeeld. Uiteindelijk besloten ze als Billy & Bloomfish nummers op te nemen en releases uit te brengen. Ze wilden akoestische americana vullen met roots, blues en een vleugje country, waarbij het plezier van musiceren in alle gevallen hoorbaar is.

Happy Incomplete telt elf nummers. Opvallend is natuurlijk ‘Out Of The Rain’, een song van Tony Joe White. Het is een composition die prima past bij het materiaal van Billy & Bloomfish. Tien nummers heeft het duo geschreven en opgenomen. Americana met veel vakmanschap en liefde voor muziek gemaakt. Michiels en Vandenhoudt sluiten af met ‘Out Of The Rain’. Het is een hommage aan de oude krijger Tony Joe White, een man met een fantastische carrière en het bewijs dat het duo uit België het niveau van deze muziek aan kan.

Twee stemmen, twee gitaren en zorgvuldig geschreven nummers zijn voldoende voor een prima release.  (Lie Records)