JD McPherson, Undivided Heart & Soul

JD McPherson (14 april 1977) is geboren op een boerderij in het zuidwesten van Oklahoma. Vanaf zijn dertiende speelt hij gitaar en op school zit hij in diverse punkrock bandjes. Al rond die tijd schrijft hij zijn eigen nummers. Zijn eerste album “Signs And Signifiers” verschijnt in 2012, gevolgd door “Let The Good Times Roll” in 2015. Met “Undivided Heart & Soul” is zijn derde album verschenen.

Hij wordt begeleid door de leden van zijn eigen band, namelijk bassist Jimmy Sutton, pianist/organist Raynier Jacob Jacildo, drummer Jason Smay en gitarist/saxofonist Doug Corcoran. Een en ander wordt aangevuld door diverse gasten. Het album is opgenomen in de RCA Studio B in Nashville met producer Dan Molad aan de knoppen. Het zwaartepunt van het album is overduidelijk de rockabilly, maar invloeden van rock ’n roll, pop, country en blues zijn duidelijk merkbaar. Zo horen we stevige funk in “Crying’s Just A Thing You Do”, waar rocker Butch Walker een stevige bijdrage levert, het jagende “On The Lips” en het rauwe “Bloodhound Rock”, dat doet denken aan Link Wray.

JD McPherson is een muzikant, die zich niet makkelijk in een hokje laat vangen. Het resultaat is een gevarieerd album, dat zeker nergens vervelend wordt.