Meteen naar de inhoud

Mike Spine, Don’t Let it Bring You Down

Mike Spine werd geboren in Seattle en maakt zijn muziek daar en in Europa. Met ‘Don’t Let it Bring You Down’ is hij aan zijn negende CD toe. Vijf daarvan zijn samen met zijn punk/rock band ‘At the Spine’. Op de nieuwe CD brengt Mike zijn eigen versie van rock met hulp van Ali Ippolito op toetsen en vocals, Robert Bartleson op bas en Joey Prude op drums/percussie. De songs zijn schetsen van het leven van de werkende klasse in een aantal steden waar Mike heeft geleefd en gewerkt (musicus, leraar, activist) gedurende de laatste 20 jaar. Songs zijn geschreven in Sineola, Mexico (‘Sineola’, ‘Creeping Death’), Tijuana, Mexico (‘La Frontera’), Hood River, Oregon (‘Inversion’), South Bronx, New York (‘Mouth of Hell’,), Portland, Oregon (‘Cutter’) en – uiteraard – Seattle, Washington (‘Hip Hop is Punk Rock’, ‘Darkest Day’). Er zijn drie covers, ‘Christmas in Washington’ van Steve Earle, ‘Pineola’ van Lucinda Williams en ‘Don’t Let it Bring You Down’ van Neil Young. Om een idee te geven van de teksten van Spine citeer ik uit een van de mooiste nummers, het rustige ‘La Frontera’: ‘Have you smelt that border air, have you felt that desperate stare, have you caught that knowing glare, have you touched that thick black hair? Just 18 in some canteen, ice cold beers and feeling lean, streets are filled with yells and screams, faces full of broken dreams’. Beeldend genoeg, toch.

Mike Spine brengt met ‘ Don’t Let it Bring You Down’ een aardige CD met een paar stevige nummers, maar over het geheel genomen subtiele songs. Mike’s stem is stevig, punky zullen we maar zeggen en dat past prima bij zijn nummers. Voor liefhebbers van rockende Americana. (Global Seepej Records)

Scroll To Top