Meteen naar de inhoud

Ellen Shae, Clouds

De Zeeuwse singer-songwriter Ellen Shae komt na haar debuut ‘My window’ (2014) met een prachtige opvolger, de EP ‘Clouds’. Ellen is muzikaal actief sinds haar zevende (bij de lokale fanfare op dwarsfluit). De klassieke gitaar volgde toen ze 16 was, ze zong in diverse rock- en blues cover bands, maar de akoestische gitaar is haar ding geworden, ze bekwaamde zich als autodidact en ging vervolgens eigen liedjes schrijven. Dat lukte al goed op haar op haar debuut CD, waar ze een mengsel bracht van folk, country, blues en Americana. En dat zet ze door op de opvolger, met nu ook een knipoog naar de jazz. Met een mooie meerwaarde, de inbreng (op twee songs) van celliste Sera Smolen uit de USA (regelmatig in ons land te bewonderen aan de zijde van Tom Mank). Sera’s prachtige spel in de opener ‘Clouds’ tilt deze prachtige song naar de liedjes-eredivisie. Verder in de begeleiding mede producer Roland Stolk (piano, percussie en background vocals), James Denton (gitaar, vocals) en Frank Faber op bas en vocals. Ellen heeft een prachtige, loepzuivere en soepele stem, waardoor met name het jazzy ‘Keeping the Spirit Alive’ en het subtiele ‘ Not my fight’ echte juweeltjes worden.

‘Clouds’ is helaas maar een EP (19 minuten, 5 songs), maar wat een kwaliteit, wat een uitstraling. Om te zoenen, zo mooi! (Independent)

 

Scroll To Top