Tom Savage, Everything Intertwined

Tom Savage is een Canadese rocker die inmiddels aan zijn 8e CD toe is. De man uit Kingston, Ontario heeft naar mijn mening Bruce Springsteen als ijkpunt. De eerste zes nummers van de CD zijn prima en leuk afwisselend. De CD start met een lekkere rocker, ‘ Forever’ en daarna volgt een mooie gevoelige ballad, ‘Kid’ waarop met name toetsenist Tony Silvestri aangenaam doorkomt. Behalve Tom (zang, gitaar, synthesizer en shaker) en Tony horen we Seamus Cowan op bas en backing vocals en Bonz Bowering op drums. Ook het derde nummer, wederom rockend, is prima: ‘Burnt by the sun’ en de titeltrack, nummer 4 is zelfs een wonderschone ballad. Maar het gaat wat mij betreft een beetje mis bij het zevende nummer, ‘Mean to me’ en innummer 8, ‘17 years’ gaat het wat mij betreft behoorlijk mis, dat is een te stevige rocker, voor de liefhebbers van hard rock is dit vermoedelijk nog iets te lief, voor mij hoeft dit echt niet. De stem van Tom is helaas wat vlak en soms onzuiver en dat wordt met name in deze laatste twee nummers evident. Gelukkig is de afsluiter, de ballad ‘ Cold but free’, weer een lekker nummer.

Nogmaals, Savage is een beetje Springsteen en – ik weet het niet, hoor – volgens anderen een beetje Townes. Voor de liefhebbers van soms akoestische en soms ruige Americana is dit mooi. (Independent).