Tricklebolt

Een memorabel concert opent met een spetterend nummer. De muzikant die het podium op sloft, een instrument inplugt, even stemt en met zijn hand boven zijn ogen, tegen het zaallicht in naar de bezoekers kijkt, begint met een achterstand. De vijf leden van Tricklebolt hebben dat prima begrepen.

Het intro van het debuutalbum Tricklebolt neemt de luisteraar mee naar een oude, bijna vergeten televisieserie. Roger Moore, ook 007, stuitert op een witte merrie het beeld binnen . Trompetgeschal klinkt om de ridders van de Ronde Tafel te waarschuwen. Het nummer ‘Intro Entering The Valley’ duurt iets meer dan een minuut en is een fantastische opener van de plaat en elk optreden. Ruim zestig seconden instrumentaal, luid en pakkend met precies het juiste portie arrogantie en voor de luisteraar het teken om in beweging te komen. De moshpit voelt als een geoliede machine en draait een eerste korte rond.

De EP Dawn verschijnt in 2016. Tricklebolt krijgt etiketten als jong en enthousiast. Daar komt het journaille bij het debuut Tricklebolt niet mee weg. Het vijftal is gegroeid, volwassen geworden zelfs, maar heeft niet aan kwaliteit ingeboet.

Salland, Overijssel. De plaatselijke groep wil klinken als een grootse band uit de jaren zeventig. Tricklebolt is daarbij niet vies van invloeden uit de jaren zestig en tachtig. De muziek mag vet en goed aangezet klinken. In alle gevallen is er spattend hammondorgel te horen. In een notendop de muziek van vijf jonge muzikanten. Op de langspeler Tricklebolt is dat allemaal terug te vinden.

Twaalf nummers en na ‘Intro Entering The Valley” dendert de groep door met ‘Open The Gate’.

Open The Gate.
Let The Spirit flow.
I’m shifting gear.
Before the engine blows.

Het alsof Harry Muskee een tekst van Barry Hay zingt. In ‘High Trees’ spatten de toetsen van organist Roy Scholten uit de speakers. In ‘1996’ verhaalt Bastian Pen (vocalen en gitaar) tegen zijn ouders over musiceren met broer Daan (bassist). Ymte Koekkoek (drummer) en Tim Kampman (gitarist en vocalen) completeren het vijftal.

Deze machine gaat veel optreden. De zalen zullen worden plat gespeeld en komende zomers staan de weides van diverse festivals in lichterlaaie. Tricklebolt heeft een heftig pompende, klasse plaat gemaakt. (Product Of Salland)