Erica Blinn, Better Than Gold

Erin Blinn komt uit Columbus, Ohio maar verhuisde een jaar of drie geleden naar Nashville. Haar nieuwe plaat Better Than Gold nam ze op met producer Mike Landolt (Maroon 5). Op zich niet vreemd omdat ze dit al drie keer eerder deed. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat Blinn een album heeft gemaakt waarop meeklappers en meezingers de boven toon voeren. Niets mis mee de melodieuze country pop ligt lekker in het gehoor en heeft veel weg van een jonge Sheryl Crow.

De eerste single, Softer Side, wat ze samen met Will Newsome op papier zette, is een blijgeestig soul-rock nummer waar je moeilijk omheen kunt. Het daarop volgende Dance With The One zou van de The J. Geils Band schap gevallen kunnen zijn. De mondharmonica klinkt messcherp. Even later ook zo in A little Rain… Whammer Jammer baby! Is er dan ook een rustpuntje? Ja hoor Suitcases And Truck Stops. Erg fraai gezongen en de puike muzikale arrangementen van waaiende backing vocals bezorgen je een on the road feel. Better Than Love, zou met een beetje plugwerk zo in de betere hitlijsten terecht kunnen komen. Even later When I’m With Suzie (I Do What I Want). Het heeft een soort van CCR grove. Paps verzon de baspartijen terwijl Blinn mannenpraat op de heren WC verwoord in alles zeggende tekst. Prachtig gedaan hoor!

Ja hoor de heupwiegende muziek van Erica Blinn is klaar voor het voorjaar. Klopt helemaal, Better Than Gold is het eindproduct van een vrouw die zich sterker voelt als ooit tevoren. (Curry House Records)