Ruby Boots, Don’t Talk About It

Ruby Boots is geboren als Bex Chilcott in het Australische Perth. Thuis was het blijkbaar niet uit te houden en als veertienjarige vertrok zij en zwierf over de hele wereld voordat zij zich uiteindelijk in Nashville, Tennessee vestigde. Enkele jaren geleden verscheen haar eerste album “Solitude”. Ergens in 2016 stopten de vijf heren van de countryrock band The Texas Gentlemen, die onderweg waren naar een optreden van Kris Kristofferson, in Nashville en op de een of andere manier klikte het tussen hen. Met producer Beau Bedford doken zij de studio in Dallas in en het resultaat “Don’t Talk About It” ligt nu in de winkel.

Ruby Boots had zo’n veertig nummers klaar liggen, waarvan er tien op dit album zijn beland. Denk niet, omdat de namen Nashville en Dallas gevallen zijn, aan pure countrymuziek. Het aanbod van mevrouw Boots en de heren laten net zo makkelijk Westcoast en stevige rock horen en een enkele keer neigt het zelfs naar de punk. Dat wordt meteen duidelijk bij de opener, het rauwe “It’s So Cruel”, dat tegen de stijl van een band als Queens Of The Stone Age aanleunt. Opvallend is dan het a capella gezongen “I Am A Woman”. Het ontbreken van instrumenten nodigt uit naar goed luisteren. Hierin vertelt zij dat niemand het recht heeft om de vrouw en haar lichaam te misbruiken en er ook niet over te praten. In al haar nummers laat zij blijken een goed songwriter te zijn en dat zij kan schrijven over persoonlijke dingen en zaken die haar aangaan. Een prima album. (Bloodshot Records)