Gregg Stewart, TwentySixtee

Je moet echt opzoek naar een bevestiging maar Gregg Sarfaty (Stewboss) en de uit New Jersey afkomstige songwriter Gregg Stewart is een en dezelfde persoon. Ik werd op dit spoor gezet omdat Gregg Stewart stemgeluid verdacht veel weg had van Gregg Sarfaty. Mijn vermoedens werden versterkt omdat zijn onlangs verschenen CD’s, een titelloos album en eentje met de titel TwentySixteen, werden uitgebracht op het Stewboss label. Kon geen toeval zijn, toch?

Gregg Stewart’s titelloze CD bevat een tiental aan lekker in het gehoor liggende pop rock liedjes. De eigen gepende songs klinken geen van allen vernieuwend. Muzikaal en tekstueel heb je het als 50+ muziekliefhebber allemaal al eens gehoord. Stond de muziek van Stewboss stevig in Alt Country schoenen kiest Stewart voor een wat simpelere weg. Benoemingswaardige tracks zijn het naar Tom Petty lonkende liedjes Let’s Go Find A Night en You’re The One. Erg fraai klinken ook Give It All You Got en het lekker beukende Stone Cold Fox. Tegen het einde kom je What Am I To Do tegen. Net iets lager in toonsoort gezongen is Graham Parker niet ver weg.

 

 

Die luistertendens zet zich in wat rustiger vaarwater voort op TwentySixteen. Het is een eigengevormd coveralbum met liedjes van artiesten die in de loop van 2016 zijn overleden. De plaat opent You Spin Me Round van Dead Or Alive. De mooie versie van Raspberry Beret van Prince mag er ook zijn. Luister eens naar de eigenzinnige versie van de Earth, Wind & Fire hit Sing A Song of Merle Haggard’s If I Could Only Fly. Mooi gedaan toch? Werd overigens ook meteen geraakt door Glenn Frey’s I Found Somebody. Prachtig! That’s How You Know, van de helaas veel te vroeg overleden singer-songwriter Andrew Dorff, is wat mij betreft het hoogtepunt van deze plaat. Kende de versie van Lori McKenna, deze is echter om door een ringetje te halen.

Het voelde een beetje vreemd om deze CD’s alsnog een duw in de rug te geven. Als Stewboss fan kon ik niet om deze twee geluidsdragers heen. Ook na deze recensie zullen deze CD’s geen stof op doen waaien. Gregg Stewart weet welk soort liedjes hem het beste liggen. De keuze is aan jullie. Onderstaande video bekijken en luisteren of niet? Zij die niets doen vergissen zich nooit… denk daar maar eens over na.