Meteen naar de inhoud

Jadea Kelly, Love and Lust

Jadea Kelly is een jonge Canadese singer-songwriter, afkomstig uit Ontario en momenteel wonend en werkend in Toronto en Nashville. In 2016 kreeg ze van de Canadian Folk Music Awards de titel ‘Contemporary Singer of the year’. Waarom dat is wordt duidelijk als je haar nieuwste CD beluisterd. Haar muziek is het best te plaatsen in de categorie New Age, zij het wel met een folk randje. De invloed van bijvoorbeeld Enya (met name wat de zang betreft) is evident. We horen in 5 van de 9 songs prachtige string-arrangementen met daarbij een indringende instrumentatie van bas, gitaren, drums/percussie en keyboards met daar bovenuit een Engelachtige stem die je bij de strot grijpt. Een viertal collega’s zorgt voor mooie begeleidende zang. Het is wel aan te raden om de CD een flink aantal malen te spelen, het duurt even voor je ‘in de mood raakt en de muziek leert kennen’. De nummers zijn allemaal van Jadea, zonder uitzondering geschreven samen met anderen. En – het zal niet verbazen na het lezen van de titel van de CD – de teksten handelen over relaties. In het leuke bijgevoegde tekstboekje staan de teksten, handgeschreven, ongetwijfeld door Jadea zelf. Soms wat lastig te ontcijferen, maar ik doe een poging met het nummer ‘Love You’: Love you, that’s what I wanted, what I wanted to love you. That’s what I tried to, that’s what I tried to do, love you, love you’. Simpel, maar doeltreffend.

Een bij vlagen feeëriek klinkende CD, deze nieuweling van Jadea Kelly. Heel ingetogen met de lieflijke fluisterstem van Jadea als lichtend middelpunt. Voor een romantische avond! (independent, Darth Jadea Music )

Scroll To Top