Adam Barnes, Vacancy At Nasa

De Britse singer-songwriter Adam Barnes viel vorig jaar op tijdens de 7 Layers festival die Dotan door werd opgezet. Voor de duidelijkheid, Dotan helpt jonge talentvolle singer-songwriters voet aan de grond te krijgen in Nederland. Geweldig toch? Deze gedachte ligt in het verlengde van wat we in deze kroeg al meer dan 23 jaar nastreven.

Dat Dotan, met zijn staat van dienst, geloofwaardiger overkomt dan de zwoegende veteranen in deze kroeg mag duidelijk zijn. Toch ontdekten wij de sound van Adam Barnes CD Blisters al in 2012. Het liedje She Will Stay Beneath The Moon gaf toen de doorslag. Geen haan die daarna kraaide. Toch vlogen de geluidsexemplaren bij een heel andere doelgroep over de toonbank. Hij was toen nog een snotaap zeg maar.

De nu 25 jarige uit Oxford, UK komende maar veel in Nederland vertoevende liedjessmid komt nu met zijn derde CD Vacancy At Nasa. Was hem uit het oog verloren en als je nu naar zijn nieuwe singel Hopeful luistert weet ik meteen ook weer waarom ik hem toen al vergeleek met Ed Sheeran. De overige songs zijn lucratieve meezingers die blijven kleven. “Ik wil de nacht zien en ik wil de liefde bedrijven op de achterbank van mijn auto.” Jeugdige dromerij die deze oude veteraan op romantische gedachten brengt. Jeetje Stu Larsen en Bear’s Den liefhebbers Adam Barnes is echt iets voor jullie.

Vacancy At Nasa ligt wat mij betreft in het verlengde van zijn debuut CD. Adam Barnes maakt een positieve muzikale groei door waar ik eigenlijk helemaal niet van opkijk. Barnes is er een van velen en met een kruiwagen als die van Dotan hoeft hij zich geen zorgen te maken. Vacancy At Nasa zet het indie folk pop genre weer wat steviger op de kaart. Niets meer maar zeker ook niets minder. Zondag 25 Februari live te zien in Paradiso. Zaal open 20:00, Aanvang 20:30 (Wild Native)