Meteen naar de inhoud

Slow Leaves, Enough About Me

Grand Davidson maakte in het verleden een aantal, niet in Europa gelande albums. Dust And Violets (2011) en de EP Second Chances doken echter wel op in deze kroeg. Onder de naam Slow Leaves ging in 2014 het roer om en bracht hij Beauty Is So Common uit. Opvallend genoeg passeerde de release geruisloos deze omgeving. Vanaf vandaag ligt Enough About Me in de winkels. Geen idee waarom hij niet meer onder eigen naam opereert, feit is dat hij nog steeds lekker in het gehoor liggende luistermuziek maakt.

De opener How Do I Say schommelt heerlijk aan je voorbij. Hoe leg je, je gevoelens voor een ander? Piece Of Advice sluit wat dat betreft naadloos aan. Het liedje gedijd in Chris Isaak wateren, terwijl Davidson met zijn tenor stemgeluid, op een poëtische manier, het antwoord geeft. In songs als Slow Leaves, Moth en Chinatown laat Davidson horen dat hij muzikaal gegroeid is. Vreemde eend in de bijt is Perpetual Sleep. Het heeft een Latin African melodie die oosters aanvoelt. Knap en gedurfd gedaan! Paul Simon zou het overigens ook bedacht kunnen hebben.

Enough About Me bevat tien begrijpende poëtische liedjes die lekker blijven hangen. Ze komen tijdloos over terwijl de muzikaliteit zegeviert. Met mensen als Jason Tait (Bahamas), Rusty Matyas (Imaginary Cities), en Julie Penner (Broken Social Scene) in de gelederen is dat ook geen wonder. Maandag 26 februari 2018 in Paradiso 

Scroll To Top