Meteen naar de inhoud

Steven Casper & Cowboy Angst, Sometimes Jesse James

Steven Casper resideert anno 2018 in Los Angeles. Tijdens zijn jeugd woonde hij in Japan, Italië, Nigeria en Mexico. Verschillende landen met steeds andere culturen, een ideale voedingsbodem voor een singer-songwriter. Terug in Amerika startte en stopte hij met groepen als The Bullet Boys, Vena Cava, Blod Red Roses en I Burried Paul.

Zijn huidige band, en dat al een aantal jaren, is Steven Casper & Cowboy Angst. De in New York geboren Amerikaan is een cowboy en toont dat op de hoesjes van zijn releases. Zijn laatste mini-album heeft als hoes een prachtige foto van een jongen verkleed als cowboy. Mooi en herkenbaar.

In 2015 had Casper genoeg nummers voor een release. De groep had echter geen contract bij een platenmaatschappij. Met producer Ira Ingber sloten Steven Casper & Cowboy Angst zich op in een studio. Zes nummers later mocht I Feel Like I’ve Got Snakes In My Head het daglicht zien. Muziek die leunde tegen The Beatles en The Rolling Stones en toch heel erg van 2015 was. Direct daarna toerde de groep met groeiend succes de release.

Laat in 2017 verschijnt Some Times Jesse James. Opvallend, slechts zes nummers op deze release. Vanaf de eerste seconden is duidelijk dat hier een hongerige én ervaren groep musiceert. ‘Down’ is een heerlijk rockende opener. ‘The Best Day Of Our Lives’ laat een groep horen die bulkt van de ervaring. Het nummer staat kwalitatief naast ‘Wild Horses’ van The Rolling Stones. Duidelijk is dat Steven Casper & Cowboy Angst niet kopieert. De groep speelt een eigen nummer en leent waar gewenst bij hun voorbeelden. Invloeden mogen worden gehoord, helden worden geëerd en is slechts respect voor de helden van voorheen. Afsluiter Mi ‘Sueno, Mi Dolor’ is een instrumentale woestijntrack. Het zou moeiteloos op een langspeler van Calexico kunnen meekomen.

Zes parels op Some Times Jesse James, een evenwichtig mini-album. En wegdromen bij het hoesje is onontkoombaar. (Silent City Recirds)

Scroll To Top