Summer Brooke & The Mountain Faith Band, Small Town Life

Summer Brooke McMahan (fiddle, zang) kwam in 2015 tot de halve finale van NBC’s America’s Got Talent, waardoor ze een behoorlijke dosis populariteit verwierf. Haar band ‘The Mountain Faith Band’ is haar band, een progressieve bluegrassband, bestaande uit Summer, haar broer Brayden McMahan (banjo, zang), Cory Platt (mandoline, zang) en Nick Dauphinais (gitaar, zang). Bij de opnames van de CD was er in de studio hulp op fiddle (Tim Crouch), bas, drums, elektrische gitaar, piano en whistle. De songs hebben een centraal thema, het opgroeien in een kleine stad. Van de 11 nummers zijn er 7 originals, geschreven door Summer en – in wisselende samenstelling – de overige bandleden. Er is een Ierse traditional (‘God’s Blessings’, uiteraard met de whistle in de hoofdrol) en drie covers (waarbij we de namen van Darrell Scott en Robert Downing tegenkomen). De muziek van Summer doet vaak denken aan dat geweldige werk van Alison Krauss van midden jaren 90 van de vorige eeuw. Het lekkerste nummer is ‘Lazy River’, een van de originals, maar ook ‘1969’ mag er zijn (een soloproject van Summer met een subliem refrein). Lekker experimenteel klinkt het uptempo nummer ‘Queen Anne’s Revenge’, ‘Bring The Heat’ is poppy, ‘Lead me on’ swingt jazzy en ‘Jawbone Hill’is zo’n typisch snel instrumentaaltje, waarbij de instrumenten zich op hun best laten horen.

Een gave aanwinst in het bluegrassveld, deze prima CD van een getalenteerde dame met haar puike band. (Travianna Records)