Octave Lissner, Wildflower

De muzikale klanken van Octave Lissner galmden een aantal jaren al eerder door deze kroeg. Lissner, afkomstig uit Parijs, viel vooral op door zijn muzikale veelzijdigheid. Welingelichte bronnen verklappen dat Lissner zich liet inspireren door artiesten als Otis Redding, Marvin Gaye, Neil Young maar ook hedendaagse muziek afkomstig van bands als Kings of Leon en Radiohead. Daar valt wat over te zeggen dus.

Dit hoor je bij vlagen dan ook terug op zijn debuutalbum Wildflower. De plaat bevat acht songs die weliswaar de randen soul, jazz, roots en blues toucheren maar die echt nooit diep raakt. Wat dan overblijft is een soort van easy listening roots pop. Na een Spotify raadpleging zag ik dat het soulvolle liedje Corners al meer dan anderhalf miljoen keer gestreamd was. Keek er niet van op, het komt namelijk risicoloos voorbij dwarrelen en er wordt bovendien erg goed gezongen. Het liedje Little Mary, wat als soundtrack gebruikt werd voor de film Valley Of Love, met Gérard Depardieu en Isabelle Huppert in de hoofdrollen, is niet eens het sterkste nummer op deze toch wel verrassende plaat. Met songs als Waves Of Time en She Leaves Me laat Octave Lissner een klein beetje het achterste van zijn tong zien.

Wildflower, wat een speelduur heeft van nog geen dertig minuten, bevat goed geproduceerde muziek die alles behalve rauw op je dak zal vallen. Het is een feest van muzikale herkenning die bij meerdere luisterbeurten steeds beter blijft kleven. Betere pop muziek is misschien wel het toverwoord. Iets gedurfder meer eigen smoelwerk had van mij gemogen.

Op 15 december kwam Wildflower uit. En dat brengt Octave Lissner live ten gehore op 18 februari in Paradiso (Amsterdam).