Meteen naar de inhoud

Randall Kromm, Rough and Polished Stones

Randall Kromm, een singer-songwriter uit de Boston area, bewijst eens te meer dat er zoveel prachtige muziek onopgemerkt blijft. Dit ‘Rough and Polished Stones’ is zijn vierde CD sinds 2009 en bevat een elftal prachtige songs. De man is een oprechte folky, hij heeft duidelijk verwantschap met een grootheid op dat gebied als Bill Staines. Randall groeide op in Manhattan en Kansas in de jaren zestig van de vorige eeuw, thuis hoorde hij veel Kingston Trio, Joan Baez en The Beatles. Op de nieuwe CD weet Randall de juiste begeleiders aan zich te binden. Zo zijn daar een paar jazzboys, die op accordeon, B3 orgel, penny whistle hun bijdrage leveren. We horen de lap steel van Kevin Barry in het country-getinte ‘Talk is Just Talk’, de heerlijke harmonies van Randall’s  dochters Emma en Grace in de subtiele nummers ‘Arms Wide Open’ en ‘Friday Morning’, een prachtige viool van Jordan Tirrell-Wysocki in ‘Desert Stars’. Mooie overwegingen horen we in ‘Rough and Polished Stones’ (over samen ouder worden) en in een remake van de titeltrack van Randall’s debuut ‘Water Wheel’ (accepteer wat je bent geworden in deze wereld) en vooral in ‘Every Wrong Time’ (een volwassene hoeft zich niet altijd als een volwassene te gedragen). Fiddle, mandoline, gitaar en bas (de laatste twee worden op de hele CD door Kromm zelf bespeeld) zijn de ingrediënten voor het bluegrassnummer ‘When we Remember When’ (een getrouwd stel haalt herinneringen op tijdens een nachtelijke outorit). Een hele mooie, gevoelige CD van een verrassend goede folksinger. Ga eens luisteren! (Independent).

Scroll To Top