Meteen naar de inhoud

Cousin Harley, Blue Smoke: The Music of Merle Travis

Dit is een gezellige verrassing uit Vancouver, BC, Canada. Cousin Harley is de naam van het rockabilly-bandje van gitarist Paul Pigat, drummer Jesse Cahill en (staande)bassist Keith Picot. Op hun zesde CD hebben ze de meestergitarist Merle Travis (1917-1983) in het voetlicht geplaatst, het is immers 100 jaar geleden dat deze topper werd geboren in Rosewood, Kentucky (in Muhlenberg County, een mijngebied, o.m. bekend van de song ‘Paradise’ van John Prine). Elf prachtige songs van Travis, waaronder de hits ‘Divorce me, C.O.D.’, ‘Sixteen tons’, ‘Re-Enlistment Blues’, ‘Dark as a Dungeon’ en ‘Smoke, Smoke, Smoke That Cigarette’ en een original, ‘Rosewood’, een ode aan de geboorteplaats van Travis, worden energiek en met speelplezier aangepakt en dat levert een heerlijke luisterervaring op. Geen moeilijke arrangementen, gewoon heerlijke recht-door-zee rockabilly met de elektrische gitaar van  Pigat in een prachtige hoofdrol. Duidelijk hoorbaar zijn de invloeden van Western Swing (denk bijvoorbeeld aan het werk van ‘The Hot Club of Cowtown’). Geweldig om die prachtige muziek van Travis in dit prachtig passende moderne jasje te horen. Een feest van herkenning voor de liefhebbers van ‘klassieke country’. Voor de kenners zijn alle nummers op de CD herkenbaar (behalve natuurlijk ‘Rosewood’). Luister naar de ondeugende deuntjes ‘So Round, So Firm, So Fully Packed’ en ‘Fat Gal’ en natuurlijk de door de mijnen geïnspireerde songs als ‘Dark as a Dungeon’.

Sympathieke CD met optimistische muziek en schitterend gitaarspel. Een waardige ode aan een ‘Real American Legend’. (Little Pig Records).

Scroll To Top