Meteen naar de inhoud

Pi Jacobs, A Little Blue

De in Los Angeles woonachtige Pi Jacobs heeft zich laten inspireren door de muziekcollectie van haar moeder. De rock-, blues- en countryplaten waren voor haar aanleiding om muziek te gaan maken. Ze maakte haar school snel af en begon toen muziek te studeren en vooral veel te spelen, heel veel te spelen. Enkele jaren woonde zij in New York en nu werkt zij vanuit Los Angeles. Haar debuutalbum “Irrational” verscheen in 2001.

Met “A Little Blue” is nu haar zevende album verschenen. Tijdens een tournee in 2016 ontmoette zij in Floyd, Virginia de eigenaar van het label Mountain Fever, Mark Hodges, die haar een contract aanbod voor zijn nieuwe platenlabel Travianna Records. Hij koppelde Pi aan producer Aaron Ramsey en het resultaat ligt nu in de winkels. Op “A Little Blue” staan twaalf door Pi Jacons zelfgeschreven nummers aan. Naast haar zang en gitaarspel horen we de al genoemde Ramsey op bas, mandoline en gitaar, Jeff Partin (dobro, lapsteel) en de zang van Kel Pritchard en Celia Chavez. Met Sam Morrow horen we als gastvocalist. Pi Jacobs is een singer-songwriters die het talent heeft om kleine verhaaltjes in een mooi muzikaal jasje te steken. Wat stijl betreft laat ze zich niet makkelijk vangen, maar een combinatie van blues en americana komt er nog het dichtst in de buurt. Zij beschikt over een helder stemgeluid, de begeleiding is spaarzaam, waardoor de aandacht meer naar de inhoud van de nummers wordt getrokken. Persoonlijke favorieten zijn het met Sam Morrow gezongen “Purple State” en het ontroerende “When My Father Is Gone”.

Scroll To Top