Meteen naar de inhoud

Whitney Rose, Rule 62

Whitney Rose is een Canadese singer-songwriter  (geboren op Prince Edward Island) met pure (klassieke) country als handelsmerk in Canada maar verhuisde enige tijd terug naar Austin, Texas. In 2015 verscheen haar debuut-CD ‘Heartbreaker of the year’, geproduceerd door Raul Malo van The Mavericks. Daarna kwam begin 2017 de EP ‘South Texas suite’, een soort tussendoortje, maar wel met potentie. En de potentie is evident in de nieuweling, ‘Rule 62’, wederom met mentor Malo als producer. Denk aan een combinatie van Patsy Cline, Billy Jo Spears en Wanda Jackson met een Mavericks-sausje. Whitney kan subtiel zijn, zoals in de ballad ‘You Never Cross my Mind’, kan pittig rocken (‘Time to Cry’), brengt aangename pop (‘You Don’t Scare Me’ zou op een Mavericks-CD niet misstaan), gooit er door blazers gekleurde Southern soul tegenaan (‘Can’t Stop Shakin’), komt met een borderdeuntje inclusief accordeon (‘Tied to The Wheel’) en lijkt een remake van ‘Gentle On My Mind’ (Glen Campbell) te doen (‘Trucker’s Funeral’, prachtig nummer).

Met ‘Rule 62’ heeft Whitney Rose een top-CD gemaakt. Prachtige songs, heerlijk gezongen, met als slagroom op de perziken de inbreng van Malo op vocals. Een echte mooie doorbraak, een aanwinst voor het contingent country-klassiekers. (Six Shooter Records)

Scroll To Top