Meteen naar de inhoud

Aaron Nathans and Michael G. Ronstadt, Hang On For The ride

Neem een scheut Kingston Trio, breng de muziek over naar de 21e eeuw, experimenteer wat en je hebt de ingrediënten voor de tweede CD van het folk duo Aaron Nathans & Michael G. Ronstadt. De eersteling werd enthousiast ontvangen in de folk-kringen vanwege zijn creatieve en verfrissende aanpak. Ook op de tweede CD is er sprake van inventieve verrassingen. Er wordt geknipoogd naar de mainstream popmuziek, getuige de cover van een Queen-hit uit 1980, ‘Another One Bites the Dust’ (geschreven door bassist John Deacon). Een andere interessante cover is een nummer van de vader van Michael G. Ronstadt, Michael J. Ronstadt, het is het openingsnummer, ‘Northwind’. Papa Mike overleed in de zomer van 2016 en de CD is aan hem opgedragen. De overige tien songs zijn originals, soms individueel geschreven, dan weer samen, soms met hulp van een derde persoon. Ronstadt is de multi-instrumentalist van het duo, we horen hem op cello, piano, orgel, gitaar, bas, hand percussion en pots and pans, Nathans doet gitaar, finger snaps, piano en ‘assorted sounds’. Hulp is er op drums (3 songs), sopraansax/glockenspiel (1 nummer) en achtergrond vocals (1 nummer). De vocalen zijn van beide heren en zijn in prima harmonie gebracht (zie mijn Kingston Trio vergelijking).

Een avontuurlijke folk-CD met opvallend mooie harmonievocalen en prachtige arrangementen. Een sterk duo! (Independent).

Scroll To Top