Meteen naar de inhoud

John Gorka ,True In Time

True In Time heet John Gorka’s eerste Red House Records release, uitgebracht via de Compass Records Group in Nashville. Sinds november 2017 is Red House Records daar ondergebracht. Veel is al geschreven over John Gorka zijn album werden keer op keer in deze kroeg besproken. Met andere woorden ik skip het historische overzicht en gaan meteen over naar wat ik zoals gehoord heb.

De samenwerking met producer Rob Genadek op Gorka’s vorige plaat Bright Side Of Down uit 2014 is kennelijk goed bevallen. Ook de vocale ondersteuning van Eliza Gilkyson en Lucy Kaplansky duiken weer op. Jonatha Brooke schuift op een paar nummers ook netjes aan. Verwacht dus ook geen muzikale verrassingen. Met de staat van dienst als die van John Gorka, verwacht ik dat ook niet.

De plaat opent met de titeltrack. Gorka schreef het samen met Pete Kennedy (The Kennedys). Misschien niet het meest interessante liedje op deze plaat maar de totstandkoming, over de dood van Carrie Fisher en haar moeder Debbie Reynolds, die een dag achter elkaar overleden, is benoemingswaarding. Arroyo Seco en Tattooed zijn een paar exclusieve pareltjes. Er staan ook een paar verloren songs op deze plaat. Red Eye and Roses en Blues with a Rising Sun stonden nog op cassette tape. Met dank aan Gene Shay’s World Café at WXPN zijn ook een paar voltreffers. Voor de rest sober maar even doeltreffend als alle overige platen van John Gorka.

True In Time is een hoogwaardige singer-songwriter plaat. Wat je hoort krijg je live evengoed voorgeschoteld. John Gorka gelooft in de intellectuele ijdelheid dat je altijd wat kan leren door naar je eigen zelfgesprekken te luisteren. (Red House Records)

Scroll To Top