Loretta Hagen, Lucky Stars

Loretta Hagen is een begenadigde songwriter met een soepele zangstem. Ze woont en werkt in New Jersey en heeft met ‘Lucky Stars’ haar vierde CD uitgebracht. Dat het afronden van deze mooie songcirkel vier jaar duurde was onder meer het gevolg van ziekte, waarover ze in een aantal van de songs vertelt. Neem de titel track: ‘While lying in a hospital, get well cards and phone calls had me feeling wonderful, I felt love’. In andere songs is ze dankbaar dat ze uit de duisternis verrees en weer ging leven, zoals in het nummer ‘Break’: ‘I’ll have to cry today, I’ve got sorrows to wash away, been bubbling deep in this volcano heart in me. But today, today, I’m gonna break’). Ook haar moeder (enkele jaren geleden overleden) en zus worstelden met vreselijke ziektes (Alzheimer en ALS), ze beschrijft hun dapperheid in ‘You were brave’. Veel ellende dus in het persoonlijke leven en als altijd levert dat prachtige songs op. De prachtige stem van Loretta (doet mij denken aan die van Karen Carpenter), gevoegd bij de fantastische en gevarieerde begeleiding, met name van haar echtgenoot en producer Gary Hagen (gitaren, achtergrondzang), levert een mooi uitgebalanceerd werkstuk op. We horen diverse mensen op bas en drums, een prima dame op keyboards (Donna Gebbia). Verder horen we incidenteel instrumenten als djembe, fluit, saxofoon, cello en viool (Tracy Grammar in ‘You Were Brave’).

De prachtige songs van Loretta Hagen (ze kreeg niet voor niets de nodige awards voor haar songwriting) hebben mij optimaal kunnen bekoren. Sfeervol, soms triest, maar vaak ook met een positief gevoel naar de toekomst. Ik ga op zoek naar haar eerdere werk. (Bearfort)