Brian Flanagan, Where Dreams Are Made

Brian Flanagan is een Ierse dichter, componist, zanger en muzikant. Hij heeft gewerkt met artiesten uiteenlopend van Michael Flatley, Nadine Coyle, Finbar Furey en Eric Bibb, die over hem zegt: “Brian has got a truly wonderful voice, he can really grab hold of a song and take it to the top.” En als iemand als Eric Bibb dat over je zegt dan betekent dat heel wat. Hij wordt dan ook beschouwd als een van de beste schrijvers in Ierland.

Op zijn nieuwe cd “Where Dreams Are Made” staan tien zelfgeschreven nummer en een door hem aangepaste traditional. Flanagan, die zingt en gitaar en harmonium speelt, wordt begeleid door Jens Kommnick (gitaar, banjo, bouzouki, Ierse doedelzak), Lutz Möller (piano, keyboard), Jean Kelly (harp), Ian Melrose (gitaar, lapsteel, fluit), Lea Morris (achtergrondzang), Hans-Jörg Maucksch (bas) en Sven von Samson (percussie). Productie is in handen van Günter Pauler van het Duitse Stockfisch-label. Brian Flanagan schrijft liedjes waar je rustig voor moet gaan zitten om ze op je te laten inwerken. Bij de cd is een boekje meegeleverd met de teksten en een korte beschrijving wat hem heeft geïnspireerd om deze nummers te schrijven. Indrukwekkend zijn nummers als “Flowers In The Window”, dat hij schreef na het overlijden van de vader van een vriend, en “The Gift”, over een 4-jarig meisje dat aan neuroblastoom leed. “Where Dreams Are Made” gaat over het einde van een relatie en in “The Question” laat hij het aan de luisteraar zelf over om de antwoorden te geven. Het dromerige, haast lyrische “Lagan Love” is een oude traditional, waar hij zichzelf begeleid op de harmonium.
Een prachtige cd met mooie, rustige en inspirerende nummers.