Johnny Max Band, Roadhouse Soul

‘King of the one-liners.’ Johnny Max lijkt voor elk van de tien nummers op Roadhouse Soul een pakkende zin te hebben geschreven, verder wat losse woorden uit de lucht heeft geplukt en een melodie bij de gevonden tekst heeft gecomponeerd. Johnny Max Band maakt rock ‘n’ roll met een flinke dosis blues en soul. En doet dat dus met die gemakkelijk mee te zingen teksten.

Roadhouse Soul is opgenomen in 2016 in Toronto. Voorganger Fourty Nine Minutes dateert van 2014. Tien nieuwe nummers op deze langspeler en veelal geschreven door Max en gitarist Kevin Vienneau.

‘Couldn’t Happen To A Nicer Guy’ is zo’n typerend nummer. Een simpele zin, een pakkende melodie en na twee draaibeurten kan iedereen het nummer meezingen. ‘Blind Leading The Blind’ rockt en ‘Yellow Little Dress’ nodigt uit om voor het podium het dansje te vervolgen. Gemakkelijke liedjes die er al jaren lijken te zijn, maar pas op Roadhouse te vinden zijn.

‘I Wish I Could Write You A Love Song’ is een breekbaar liefdesliedje. Max verliest zich niet in tranentrekkende poëzie, maar zet gewoon de wens om een nummer te schrijven op papier. Uitsmijter ‘Roadhouse Soul’ zal elke podium in de fik zetten. Na een stevige riff is er de simpele zijn: “Call it what you want, we call in Roadhouse Soul.” Max refereert nog aan Chuck Berry en dendert dan door naar het einde van het pompende rocknummer.

Roadhouse Soul bevat weinig of geen verrassingen. Het is het geslaagde volgende hoofdstuk in de carrière van Johnny Max en een prima vehikel om op pad te gaan naar veelal dezelfde podia voor een avond met pittige Roadhouse Soul. (Poor Soul Records)