Meteen naar de inhoud

Ronnie Earl & the Broadcasters, The Luckiest Man

Gitarist Ronnie Earl behoeft geen verdere introductie. De meestergitarist met de onwaarschijnlijk heldere toon is in staat om cd’s op een exceptioneel hoog niveau af te leveren. Zo ook met “The Luckiest Man”, zijn vijfentwintigste album. De cd draagt hij op aan zijn in januari plotseling overleden bassist Jim Mouradian die regelmatig heeft gezegd “I’m the luckiest man you know – and I don’t even know who you know.”

Earls begeleidingsband de Broadcasters bestaat uit David Limina (piano, Hammond), Diane Blue (zang), Forrest Padgest (drums) en Paul Kochanski (bas). Als gastmuzikanten horen we Nicholas Tabarias (gitaar), Mark Early (baritonsax), Mario Perrett (tenorsax) en Peter Ward (gitaar). Op “The Luckiest Man” staan twaalf nummers, een mix van eigen werk en covers. Met de opener “Ain’t That Loving You” is de luisteraar meteen in de stemming. De zang van Blue begeleid door Earls gitaar en Limina’s Hammondorgel zorgen voor de juiste toon. Prachtig zijn “Death Don’t Have No Mercy van Rev. Gary Davis en het gospelnummer “Never Gonna Break My Faith”. Op beiden toont Diane Blue haar klasse. Genieten is het ook met de instrumental “Blues For Magic Sam” en de twee lange slowblues “Long Lost Conversation” en “So Many Roads. Grote klasse.

Scroll To Top