Paal  Flaata, Love And Rain, The Athletic Sessions

Van de Noor Paal Flaata (1968) verschenen tot dusver zeven solo-CD’s, waarbij drie odes aan zijn favoriete singer-songwriters uit de USA, Townes van Zandt, Mickey Newbury en Chip Taylor, recent heruitgegeven als een box (Songs – The Trilogy Collection). Van 1992 tot 2004 maakte Flaata overigens deel uit van het Noorse vocaal kwartet  ‘Midnight Choir’, goed voor zeven CD’s tussen 1994 en 2005, waarop al een paar nummers van Townes voorkomen. In aanvulling op de genoemde trilogie is er nu een album verschenen met daarop een soort doorsnede van het recente ‘Great American Songbook’ (met overigens inbreng van twee Britten…),  met songs van Don McLean (‘And I Love You So’), Jimmy Webb (‘The Moon Is A Harsh Mistress’), Ewan McColl (‘The First Time Ever I Saw Your Face’), Conway Twitty (’It’s Only Make Believe’), Charlie Rich (‘Feel Like Going Home’), Elvis Costello (‘The Comedians’) en Kris Kristofferson (‘For The Good Times’). Newbury komt voorbij met ‘Hand Me Another Of Those’, Chip Taylor schreef speciaal voor deze in de Athletic Studio in Halden (Noorwegen) opgenomen CD het nummer ‘Love And Rain’. Dé hoofdrol in de begeleiding is er voor producer Goran Grini op een veelheid van instrumenten (waaronder bas, drums, pedal steel, keyboards).

Vooral de sfeer die Mickey Newbury vaak wist op te roepen op zijn albums wordt door Flaata omarmd, de fraaie arrangementen en de manier van croonen zijn herkenbaar. ‘Love And Rain is een interessant project van Flaata en Grini. (Blue Mood Records)