Meteen naar de inhoud

Rosemary & Garlic

Al eens van Rosemary & Garlic gehoord? Volgens de promotie info zou ik het duo, bestaande uit Anne van den Hoogen (zang) & Dolf Smolenaers (toetsen), moeten kennen vanwege mega streams op Spotify? Als vaste abonnementhouder moet ik helaas bekennen nog nooit van dit duo gehoord te hebben. Op 12 januari zet het duo hun titelloze CD in de schappen van de betere platenzaken. Heb een paar keer aandachtig zitten luisteren en dat viel niet mee, kan ik je nu al vast verklappen.

Meteen bij de opener Birds wordt namelijk duidelijk dat je, als luisteraar van deze muziek, in een bepaald soort van stemming moet zijn, mocht je de poëtische lading van de songs tot je willen nemen. De dromerige piano gedreven sound van liedjes als I’m Here en Blue Boy neigen naar oer stilte voor een open vuurtje met een goed glas wijn. De speelse begeleiding veranderend nagenoeg niet toen ik aan kwam bij het met een akoestische gitaar gebrachte Take This Hand. Ik zoek een andere stemming een lekkere luie stoel voor het raam al kijkend naar een grijze lucht met motregen. Ik sluit mijn ogen, terwijl het meest uptempo nummer van de plaat Fireflies voorbij komt. Het doet mij denken aan de Engelse indie folk formatie, uit de jaren zeventig, Renaissance. Hoewel ik de dichterlijke tekst niet altijd even goed begrijp, zingt Anne van den Hoogen de sterren van de hemel. Ja, die heeft eigenlijk wat weg van Annie Haslam. Ook in songs als Shine en het wat oosters klinkende Dreamer kiest het duo voor veilige oevers waar je de zon onder gaat.

Ik vind het heel knap dat de band onlangs tekende voor de Nettwerk Music Group. Nu maar hopen dat ze daar de muzikale vrijheid behouden die deze DIY-act op Spotify kennelijk zo groot heeft gemaakt. Dream poppers onder de roots liefhebbers, die Angus & Julia Stone hoog hebben zitten, dwepen met deze plaat. Wat betreft roots rockers die bereid zijn de juiste stemming te creëren beloof ik dat ze niet bedrogen uit zullen komen. (Nettwerk Music)

Scroll To Top