Steph Cameron, Daybreak Over Jackson Street

Haar debuutalbum “Sad-Eyed Lonesome Lady” zorgde in 2014 dat de Canadese Steph Cameron onmiddellijk de aandacht op zich vestigde. Dit album bezorgt haar overal de hoogste lof. Als zij veertien is zij al straatmuzikant en voor haar achttiende verjaardag verhuist ze naar Vancouver. Daar neemt ze enkele demo’s op, die uiteindelijk hebben geleid naar de opname van haar eerst cd. Nu. Drie jaar later, is eindelijk de opvolger met de titel “Daybreak Over Jackson Street” verschenen.

Op deze nieuwe cd staan elf door Steph Cameron zelfgeschreven nummers. Net als bij de eerste cd zijn de opnamen gemaakt in de Revolution Recording Studios in Toronto onder leiding van producer Joe Dunphy. De elf nummers voeren de luisteraar terug naar de jaren zestig, de folk revival, Greenwich Village, Topanga Canyon. Steph heeft een heldere stem en zij begeleidt zichzelf in de zogenaamde ‘fingerpicking’ stijl op gitaar. Haar stijl van vertellen is helder en boeiend, waarbij de nummers gaan over liefde, geluk en verlies. Maar ook over tegenstellingen in het gewone leven, zoals in het titelnummer “Daybreak Over Jackson Street”, dat het leven op een straat op de vroege morgen beschrijft. De mooie en lelijke kant ervan. Een nummer als de “On My Mind” gaat over de bezetenheid naar cocaïne. Erg mooi vind ik zelf het laatste nummer, het sombere “Peace Is Hard To Find”, dat is opgebouwd rond een folkthema op gitaar. Een uitstekende cd.