Meteen naar de inhoud

Amanda Cook, Deep Water

Amanda Cook kreeg de bluegrassmuziek met de paplepel ingegoten door haar vader, die tijdens haar jeugd voortdurend banjo speelde. Ze werd in Florida geboren, speelde met haar vader vanaf 2007 in de bluegrassband ‘High Cotton’, begon in 2013 voor haarzelf met haar solodebuut ‘One Stop Along The Road’. Het bracht haar in eerste instantie lokale erkenning en de nodige fans die hielden van haar lichtvoetige soulvolle songs. Vier jaar later is er haar debuut op het label Mountain Fever Records en de CD ‘Deep Water’ zal vele bluegrassfans doen watertanden. Amanda’s stem is heel geschikt voor het genre, haar keuze van de begeleiders is uitstekend: producer Aaron Ramsey op mandoline, Calolyne Vanlierop (tja) op banjo en achtergrondvocalen, George Mason op fiddle, Jeff Partin op dobro en bas en Scotty French op gitaar. Ook de songkeuze is sterk: covers van o.m. ‘Magnolia Wind’ (Guy Clark), ‘Come to Jesus’ (Mindy Smith’), Çaleb Meyer (Gillian Welch/Dave Rawlings’ en ‘Cry, Cry, Darlin’’ (Jimmy Newman) naast originals van Vanlierop en Amanda zelf (het prachtige ‘Deep Water’) en twee songs van Thomm Jutz, de man uit Nashville die steeds meer zijn stempel op de bluegrasswereld drukt. Uitstekende, aangename bluegrassmuziek van een eersteklas talent, ga ervoor, bluegrassfans! (Mountain Fever Records).

Scroll To Top