Sweet Alibi, Walking In The Dark

Zo heel af en toe staat er een regel in een recensie die niet verbeterd kan worden. Over Sweet Alibi schreef journalist Tom Power van CBC Radio: “If Mumford and Sons and The Supremes had a love child, it would be called Sweet Alibi.” En dat is mogelijk een tikje overdreven, maar er zit zeker een kern van waarheid in. De Americana van Jess Rae Ayre, Amber Rose en Michelle Anderson loopt over van persoonlijke kwaliteit en charme. Het trio slaagt er in om de muziek eenvoudig te laten klinken, de teksten lopen lekker en op precies de juiste momenten is er een goed klinkende solo. Alles klinkt eenvoudig en toch alles behalve simpel.

Ayre, Rose en Anderson beginnen in 2009 met het maken van muziek. Ze stoppen wat R & B elementen in de Americana liedjes. In 2011 debuteren de drie dames met de langspeler Sweet Alibi. Twee jaren later is er We´ve Got To. Het derde album Walking In The Dark voert dit jaar zeven weken de belangrijkste Americana hitlijsten in Canada aan. Sweet Alibi toert graag en veel in eigen land. Vanuit uitvalsbasis Winnipeg, Manitoba is het drietal op zoek naar nieuwe fans.

Tien nummers op Walking In The Dark. Na beluistering is een ding meteen duidelijk. Walking In The Dark is een typisch studioalbum geworden. De plaat klinkt geproduceerd en er is geen foutje op te ontdekken. Tien keer is er een nummer te horen zoals Sweet Alibi komposities opneemt. De stemmen zijn zuiver, de instrumenten goed gestemd en de muziek is die mix van Americana en R & B. Sweet Alibi klinkt overtuigend én vooral netjes. En dat is het enige bezwaar van deze release. Walking In The Dark heeft niet een rafelrandje.

De luisteraar gaat dan op zoek naar concertopnames en dan blijkt Sweet Alibi een af en toe vrolijk swingende machine, een formatie die met veel lol door de drie releases van de loopbaan musiceren. Op de podia heeft Sweet Alibi een charmante, maar zeker niet foutloze uitstraling, En dat is wel zo lekker.

Prijsnummer ‘Bodacious’ komt nog het dichtst in de buurt van een concertopname. Het nummer heeft een lekker rollende drum, een wat duistere tekst en een melodie met afwisseling en toefje risico. Voor een volgende langspeler mag Sweet Alibi het concertpodium naar de studio halen. (Comino)

On tour:

  • Feb 1, 2018 Edam (NL) De Harmonie
  • Feb 2, 2018 Veendam (NL) Blueprint Sessions
  • Feb 3, 2018 Leusden (NL) In The Woods