A Brighter Light, Stars

Met enorm veel fantasie viel vorig jaar de EP Follow Me van Nederlandse formatie A Brighter Light bij ons op de kroegmat. De boog kan niet altijd gespannen staan. Deze keer een karige mail met het verzoek of we even naar de CD Stars wilde gaan luisteren en of we een recensie willen schrijven. Muziekpromotie en muziek maken zijn twee totaal verschillende dingen, laten we het daar maar even op houden.

Na een snelle band scan valt op dat bassist Pieter Zaal heeft plaatsgemaakt voor Stijn van den Boogaard. Overige bemanningsleden van A Brighter Light zijn Ted Griffioen (Zang, gitaar) Joost Spanjerberg (Gitaar) en Tom Raaff achter de drumkit. Stars opent met het popdeuntje Time Doesn’t Care. De daarop volgende, piano gedreven, titeltrack komt net iets spannender uit de verf. Coldplay en Kings Of Leon zijn niet ver weg. Het wat nerveuze Take Your Time staat in schril contrast met het droompop liedje You Wear Your Heart On The Outside. Griffioen’s stembereik is enorm en klinkt loepzuiver. Follow The Sun en Brother roept herinneringen op met de Schotse 80/90 band The Silencers. It All Reminds Me gaat tekstueel meer de diepte terwijl de muziek daaromheen spannend blijft hangen. Het galopperende If It Works blijft lekker op koers. Cat, Sir Robin zou zo van de schap van Jack Johnson gestolen kunnen zijn.

Hoe dan ook A Brighter Light maakt nog steeds toegankelijke popmuziek. Stars borduurt risicoloos voort op wat de band al eerder heeft uitgebracht. Hoewel Stars muzikaal iets gewaagder klinkt blijft het binnen de lijnen kleuren. Niet mis mee de klankkleuren kloppen en sluiten naadloos aan op wat populair is op het moment.