Levi Cuss, Just Below Radio (Vols. 1 & 2)

De Canadese singer-songwriter Levi Cuss (Red Deer, Alberta) debuteerde in 2013 met ‘It’s War’. Hij had op dat moment een behoorlijk turbulent leven achter de rug, met problemen met de wet, verslaving, verlies, depressies, maar ook liefde, kracht en doorzettingsvermogen. Na het toeren met zijn eerste CD in zijn bagage, voornamelijk in West-Canada, neemt hij in Nashville ‘Night Thief’ op, een CD die de nodige aandacht krijgt in de folk/roots/blues kringen. Als belangrijkste invloeden noemt hij Jason Isbell, Townes Van Zandt en Steve Earle, makkers in de duistere kringen. Met de EP’s ‘Just Below Radio (Vols. 1&2)’, in totaal 8 songs, heeft hij zijn nieuwe project ingevuld. Onder leiding van de fenomenale Canadese singer-songwriter en multi-instrumentalist Steve Dawson (akoestische en elektrische gitaren en pedal steel) en daarnaast begeleiding van bas, drums en orgel/piano brengt hij eigen songs en doet dan met een gruizige stem en veel gevoel voor dramatiek. Mooie country-rock met de nadruk op rock plus soul- en bluestrekjes en door de uitstekende begeleiding en de kwaliteit van de songs beslist de moeite waard. Verslavingen (alcohol, cocaine) zijn in zijn songs vaak prominent aanwezig als onderwerp. Een goede singer-songwriter met voldoende levenservaring zoekt zijn plekje in de grote vijver van de singer-songwriters en het gaat hem beslist lukken om voldoende aandacht te krijgen.

Een beetje rock, een toefje country, een vleugje soul, een schepje blues, een doorleefde stem, een volle baard, voila Levi Cuss, singer-songwriter om in de gaten te houden. (Independent)