JD & The Straight Shot, Good Luck And Good Night

JD & The Straight Shot is de band van de Amerikaan James (Jim) Dolan,  de zoon van een CEO van een groot TV-bedrijf. Jim is een vermogend man ( in de zestig), die naast zijn werk al meer dan 15 jaar actief is in de muziekscene.  Voor het opnemen van het album Good Luck And Good Night  maakte Dolan gebruik van een geweldige band met onder meer Marc Copely (gitaar en tevens producer), fiddler Erin Slaver, bassist Byron House en drummer Shawn Pelton.

Het nieuwe album opent met Redemption Train. Een lekkere meezinger met Ierse deuntjes, waarbij vooral de wilde fiddle van Erin Slaver opvalt. The  Ballad Of Jacob Marley is Dolan’s bewerking van Charles Dickens’ A Christmas Story. Jim schenkt hierbij minder aandacht aan de rol van Scrooge en meer aan zijn partner Jacob Marley. Het lied is gegoten in een bluegrass-jasje en vooral het spel van Byron House op de banjo valt op. Moonlight is een mooi sfeervol nummer met fraaie meerstemmige zang.

Er staan 2 covers op dit album. Allereerst een fraaie bewerking van Three Dog Night’s  Shambala. Voorts een tribute voor Glenn Frey, die vorig jaar overleed. Jim zingt de heerlijke Eagles-song  It’s Your World Now.  De Iers klinkende titelsong is een soort aanklacht tegen  goedkoop scorende journalisten. Het lied Tonight gaat over huiselijk geweld. Het album met 10 liedjes sluit af met een bewerking van het gedicht Alone van Maya Angelou.  Een prachtig slot van een veelzijdig album met luisterrijke akoestische muziek.